Op zoek naar antwoorden?

Hieronder kunt u door op de vraag te klikken een antwoord vinden. Vindt u niet het antwoord dat u zoekt? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis persoonlijk advies.

Wat kost het om een voertuig aan te passen voor iemand met een beperking?

Dit is een vraag die onmogelijk beantwoord kan worden voordat de situatie bekend is. De prijs is afhankelijk van wat u nodig heeft en graag zou willen. Dit kan erg variëren. Als het prijskaartje op het eerste gezicht ontmoedigend overkomt, bedenk dan dat er erg veel mogelijkheden zijn wat betreft het financieren van zowel uw auto als uw aanpassing.

Wat kost een rolstoellift?

De prijs van een rolstoellift hangt af van erg veel aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de kenmerken van een rolstoel: gewicht, grootte, vast frame of opvouwbaar, elektrisch of hand aangedreven, wielen eraf of erop. Ook de capaciteiten van de bestuurder of passagier worden in acht genomen bij het kiezen van een rolstoellift. Aangezien de prijzen zo uiteenlopen, is het de beste keus om contact op te nemen voor persoonlijk advies.

Is het mogelijk om een voertuig aan te passen voor een kind met een beperking?

Ja, dit is absoluut mogelijk. Aanpassingen voor kinderen komen net zo vaak voor als aanpassingen voor volwassenen of ouderen. De oplossingen lopen uiteen van een veilige en goede zitplek tot het voorkomen van zwaar tilwerk voor de ouders.

Ik heb een beperking, kan ik mijn rijbewijs halen?

Dit hangt erg af van de capaciteiten waarover u beschikt en waar u woont. Contacteer uw lokale wegbeheerder om te weten welke regels en voorschriften op u van toepassing zijn.

Hoe zit het met service en garantie?

Wij leveren 24/7 service en bieden 5 jaar garantie op al onze producten. 

Hoe weet ik welk product geschikt is voor mij?

Door een afspraak te maken krijgt u een persoonlijk gesprek waarbij alle variabelen worden meegenomen. Denk hierbij aan de soort beperking, het soort voertuig en de gezinssituatie. Aan de hand daarvan krijgt u een advies op maat die bij u en uw leven passen.

Kan elk soort auto, bus of ander voertuig aangepast worden?

Onze visie is dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om een voertuig te kiezen die hij of zij graag zou willen aanpassen. Ongeacht type of merk. Dit is echter niet altijd mogelijk, maar door de jaren heen zijn wij in staat geweest om (sport)auto’s, bussen, vrachtwagens, campers en zelfs elektrische rolstoelen met rupsbanden naar wens aan te passen.

Hoelang duurt het voordat mijn voertuig is aangepast?

Dit varieert van klant tot klant. De tijd waarin een voertuig wordt aangepast is afhankelijk van hoe extreem de autoaanpassing moet zijn. Een linker gaspedaal inbouwen kan binnen één dag gerealiseerd worden in tegenstelling tot het inbouwen van een compact lift waarbij iemand in de rolstoel achter het stuur plaats kan nemen. Dit kan enkele weken in beslag nemen.

Wat is het verschil tussen een kofferbaklift en een rolstoellift?

Bij een kofferbaklift wordt de rolstoel of scootmobiel opgeborgen in de laadruimte. Bij een rolstoellift is het mogelijk voor de inzittende om in de rolstoel te blijven zitten terwijl de bestuurder of passagier plaatsneemt in het voertuig.

Wat zijn de kosten van een kofferbaklift?

De kosten van een kofferbaklift lopen erg uiteen. Er wordt eerst gekeken naar de kenmerken van de rolstoel of scootmobiel. Denk hierbij aan gewicht, grootte, vast frame of opvouwbaar, elektrisch of hand aangedreven en of de wielen eraf of erop kunnen blijven zitten.

Weersink rolstoelbus lift contact Frenk

Vrijblijvend advies

Stuur ons een gerust berichtje. Wij nemen contact met u op voor een vrijblijvend gesprek over oplossingen voor problemen waar u tegenaan loopt.
    Hoe bent u bij ons gekomen?