Rolstoelbus zelf rijden

De Weersink Compact Lift for Drivers (W-Compact LD) maakt het mogelijk voor de bestuurder om in de rolstoel achter het stuur van de rolstoelbus plaats te nemen. Deze rolstoelbus zelf rijden oplossing is ideaal. Het in- en uitstappen met de rolstoellift gaat met een natuurlijke draaibeweging via de linker schuifdeur.
 • Draagkracht rolstoellift ca. 180,0 kg
 • Eigen gewicht rolstoellift ca. 95,0 kg
Rolstoelbus Zelfrijden in rolstoel w-compact ld website video thumbnail

Voordelen

Deze rolstoellift voor bestuurders beschikt over talloze voordelen ten opzichte van de traditionele plateaulift, waarbij de bestuurder nog helemaal via de laadruimte van de rolstoelbus naar het stuur moet rijden. Kortom, deze rolstoelbus zelfrijder automaat is een revolutionaire manier van rolstoeltransport.

Businrichting naar wens

Ten eerste, door zijdeurinstap met de rolstoel is er, zowel in als naast de rolstoelbus, slechts minimale ruimtebehoefte voor rolstoel en lift. Daardoor blijft ook personenvervoer, dubbelcabine en camperinrichting mogelijk. De trekhaak blijft eveneens een optie.

Separate laadruimte

Ten tweede, de rolstoelbus is veiliger door het voorkomen van ladingsverschuiving bij botsing of noodstop. Optimale klimaatbeheersing (‘s winters sneller warmer, ‘s zomers sneller koeler) en stiller door het kleinere personencompartiment in tegenstelling tot een traditionele open rolstoelbus.

Geen waardeverlies bij verkoop

Ten derde, eventuele demontage van de rolstoellift laat minimale sporen achter aan bus en interieur. Het voertuig blijft daardoor geschikt voor verkoop op de reguliere automarkt als gewone gebruiksauto.

Keuring & wegenbelasting

Ten vierde, de rolstoelbus is RDW/TÜV gekeurd, bovendien betaalt u geen BPM en verder profiteert u van een lage wegenbelasting. Tenslotte is de rolstoellift conform aan de Europese veiligheidsnormen (ISO10542, M1).

5 jaar garantie

Tot slot, de hydraulische rolstoellift voorkomt elektronische storingen en is daardoor onderhoudsarm. Verder zijn onze producten gepatenteerd, dus exclusief verkrijgbaar bij Weersink Mobility.

Rolstoelbus Zelfrijder Automaat met transfer rolstoellift

Rolstoelbus zelf rijden na transfer?

De Weersink Mini Lift for Drivers (W-Mini LD) in combinatie met de Weersink Spin Lift for Wheelchairs (W-Spin LW) maakt het mogelijk voor de bestuurder om na een transfer snel achter het stuur plaats te nemen. Met deze rolstoelbus zelf rijden gaat het in- en uitstappen met een soepele beweging via de linker voordeur. De rolstoel wordt eenvoudig opgeborgen achter de bestuurdersstoel via de linker schuifdeur.

W-Plateau LD/P

De Weersink Plateau Lift for Drivers/Passengers (W-Plateau LD/P) maakt het mogelijk om via de laadruimte op de gewenste plek in de bus te komen. Het in- en uitstappen gaat via de achterkant van de bus waarbij de bestuurder met de rolstoel naar het stuur rijdt.
Plateaulift voor rolstoel kofferbak laadruimte platform rolstoellift
Weersink-rolstoelbus-lift-zelfrijden-contact-vragen-rene

Vragen?

Wij denken graag vanaf het begin en tijdens het proces met u mee. Voor gratis persoonlijk advies kunt u ons een berichtje sturen. Verder kunt u een belletje geven of langskomen. Maar natuurlijk geheel vrijblijvend!
  Hoe bent u bij ons gekomen?

  Contact

  Ossenboer 12, Enschede0031 534 323173info@weersink.nl

  Openingstijden

  Maandag - Vrijdag08:00 - 17:00
  ZaterdagOp afspraak
  ZondagOp afspraak
  RDW-gekeurd-weersink-rolstoelbus
  UWV-Weersink-Rolstoel-keuring
  AMF-Weersink-Client-Rolstoel-bus-lift
  Bovag-client-eisen-bus
  CBR-Weersink-rijbewijs-rolstoel
  Smartfloor-Weersink-bus-lift-rolstoel-vloer
  Viegel-Weersink-stuurassistentie-gas
  Weersink Rolstoellift Fadiel Client Zijkant Instappen rolstoel