Zelf rijden met onze minilift en draailift

Zelfrijden met onze minilift en draailift

MINILIFT:
er is een nieuw type zelfrijdbus ontstaan dankzij de door ons ontwikkelde minilift. Onze combinatie van de minilift en draailift  is door ons gepatenteerd in meer dan 15 Europese landen en in de U.S.A.

De Weersink minilift is een simpel hefplateau welke wordt uitgeklapt als men wil instappen. Voorwaarde is dat men een transfer kan maken naar de zitting van de minilift. Eenmaal zittend op de minilift kan de rolstoel via de linkerschuifdeur aan de draailift worden gekoppeld en worden opgeborgen. Dat kan overigens op verschillende manieren. Het instappen zelf is erg eenvoudig. Met een druk op de knop klapt de zitting van de minilift omhoog, daarbij scharnierend om een as onder aan de stoel. De beweging is erg goed doseerbaar , in zowel kracht als snelheid. Het kan dan ook verrassend snel en vloeiend.

De beweging van het lichaam  die ontstaat is tweeledig. In eerste instantie is de bewegingsrichting omhoog, maar daarna zal door de bewegingsrichting horizontaal worden. Hierdoor wordt u in de zitting “gegooid” door de minilift en meteen wordt een goede positie in de bestuurdersstoel bereikt.

Een van de eigenschappen van de minilift is dat u tijdens de transfer niet op het vlakke deel van de lift zit, maar feitelijk op de voorste rand. De voorste rand van de zitting van de minilift heeft een vrij grote ronding waardoor het meer weg heeft van zitten op een buis (soort van leuning) . Dit ziet er wellicht wat ongebruikelijk uit maar is in feite een situatie waar u prima op kunt zitten. (of getild worden). Deze zitpositie duurt slechts enkele seconden omdat u dan al in de autostoel bent beland. De ronding is iets hoger dan de zijwang van de stoelzitting zodat u er netjes overheen getild wordt. U belandt daardoor en door de horizontale snelheid dus met uw achterwerk voldoende ver in de stoel.
Voor een goed verloop van het instappen is enig balanceren op de voorste rand nodig. Dat lijkt wellicht moeilijker dan het is. Dankzij de goede houvast aan de deur en de B-stijl blijkt het normaliter een kwestie van twee a drie keer oefenen waarna het prima gaat.

DRAAILIFT:
met één simpele afstandsbediening brengt onze draailift de rolstoel voor u naar binnen en tilt onze minilift u naar de –originele- bestuurdersstoel.

De voordelen van de Minilift op een rijtje:

– het is de snelste manier van “instappen” (transfer) vanuit de rolstoel

– het is de goedkoopste manier om zelf te rijden dankzij het ontbreken van de dure aanpassingen die
nodig zijn bij een entree in de (auto)bus via de achterzijde of zijdeur

– U kunt de bus indelen en bestemmen zoals u dat wilt. Personenvervoer of Camperindeling is
mogelijk. De bus hoeft niet vrij te blijven voor de doorgang met de rolstoel van achteren.

– Instappen kost weinig kracht

– Dankzij het instappen via de voordeur zal men u niet zo snel “vastzetten”. Zeker niet aan de
achterkant waar anders 3 meter afstand moet worden gehouden. De deur hoeft zelfs niet geheel
open als er toch eens weinig ruimte is.

Draagkracht:

-> minilift: bis 150 kg
-> draailift bis 65 kg

Eigen gewicht:

-> minilift: ca. 23,7 kg
-> draailift: ca. 10 kg