ROLPOLLO iemand in de rolstoel meenemen op de bijrijdersstoel door de schuifdeur

Rolpollo

Een rolstoelbus van Weersink is erg gebruiksvriendelijk dankzij de innovatieve oplossingen. De Weersink Rolpollobus is een voorbeeld van zo’n innovatieve rolstoelbus.

De Weersink Rolpollobus, is een rolstoelbus met Apollolift. Dankzij de Apollolift kan de rolstoel met inzittende  via de zijkant in-en uit de (auto)bus worden gehaald. De rolstoel wordt met de normale vastzetsystemen vastgezet in de rolstoelbus. Daarbij hoeft u zelf niet meer in de rolstoelbus en bij de vloer de banden vast te maken maar bevindt de rolstoel zich op comfortabele hoogte voor u. De banden kunnen dan eenvoudig vastgemaakt worden.

Omdat de rolstoel niet meer vanaf de achterzijde door de rolstoelbus hoeft te rijden is het mogelijk een tussenwand tussen personencompartiment en laadruimte te plaatsen. Daardoor is het in de bus veel sneller warmer (en sneller kouder met de airco zomers) en ook veel stiller. En wat vaak onderschat wordt, het is veel veiliger dankzij de gescheiden laadruimte waar de lading veilig achter de wand is gescheiden van uw dierbaren. Voor de beeldvorming: trap maar eens hard op de rem met een zware hamer achter in de auto. Nooit doen dus, dat is levensgevaarlijk, maar dat is wel de realiteit bij de gewone rolstoelbus.

Ook veelgehoord is het voordeel dat op vakantie met de caravan erachter nu de rolstoel er makkelijk uit kan bij een tussenstop. Verder zijn er geen nadelen bij de Weersink Rolpollobus, alleen maar voordelen!

De voordelen op een rijtje:

  • Veiliger dankzij de gescheiden laadruimte
  • Comfortabeler, d.w.z. warmer/kouder en stiller net als een echte dubbelcabine
  • Geen 2 meter lange oprijplateau of rolstoellift aan de achterzijde nodig
  • Niet duwen tegen oprijplateau dankzij de Apollolift
  • Comfortabele stoelen op de tweede zitrij, al dan niet verstelbaar
  • De gehele laadruimte beschikbaar voor lading
  • Extra kachel overbodig dankzij tussenwand en kleiner personencompartiment
  • Fiscale voordelen van toepassing zoals geen BPM en lage motorrijtuigenbelasting dankzij de gehandicaptenregeling

Samengevat. U rijdt geen open rolstoelbus maar met een dubbelcabine bus waar de rolstoel via de zijkant in kan én dat voor ongeveer dezelfde prijs als een open rolstoelbus met oprijplateau.

De Weersink Rolpollobus is geschikt voor nagenoeg alle rolstoelen, dus ook elektrische rolstoelen of volwassenen in handbewogen rolstoelen. De beperking is niet het gewicht maar wordt gegeven door het formaat van de deuropening in relatie tot de rolstoel met inzittende. Oftewel of het nog wel praktisch door de deuropening past. De lift kan het wel tillen.

Er is maar weinig ruimte naast de auto nodig, De breedte van de rolstoel is alles. En die ruimte is er meestal wel omdat de auto die er naast geparkeerd staat altijd voldoende ruimte laat om zelf uit te kunnen stappen, die ruimte is dan genoeg om de rolstoel in- en uit te kunnen halen.