Handbedrijfsrem en segmentgas

Zelfrijden met de handbedrijfsrem en segmentgas

De handbedrijfsrem en segmentgas wordt bediend doormiddel van twee gescheiden hendels. De hendel om te remmen (handbedrijfsrem) is d.m.v. een drukstang verbonden met het rempedaal. Door deze hendel voorwaarts richting het dashboard te duwen, is het mogelijk om te remmen. De hendel om gas te geven (segmentgas) is d.m.v. een gaskabel verbonden met het origineel gaspedaal. Deze gashendel is achter het stuurwiel geplaatst, door deze naar het stuurwiel toe te trekken, wordt er gas gegeven.

Doordat de remhendel en gashendel gescheiden zijn, is het nooit mogelijk op het zelfde moment gas te geven of te remmen. Om te remmen moet het gas worden losgelaten en om gas te kunnen geven moet de remhendel worden losgelaten. De gashendel is zo gepositioneerd achter het stuurwiel, dat tijdens het besturen van de auto beide handen aan het stuur kunnen blijven. Zowel het origineel rempedaal, als het gaspedaal worden opklapbaar gemaakt, hierdoor is het onmogelijk dat de voeten per ongeluk de pedalen kunnen raken.

De remhendel is voorzien van een ergonomische Carpa grip. Deze grip is zo ontworpen, dat deze exact in de palm van de hand past. Daardoor is de remhendel comfortabel te bedienen. De vormgeving van de gashendel loopt in lijn met het stuurwiel en is voorzien van een kunststof hoes, zodat deze natuurlijk en prettig aanvoelt tijdens gebruik. Doordat de pedalen opklapbaar zijn, ontstaat er meer voet- en beenruimte. Daarnaast is het mogelijk ze weer eenvoudig in de originele posities te plaatsen en zijn ze weer door de valide bestuurder op normale wijze te bedienen.