Draaihefstoel om in en uit auto te stappen

In en uit auto stappen of tillen met een draaihefstoel van Weersink. Voor mensen die niet meer zelfstandig in de auto kunnen komen is de Apollo draaihefstoel ontwikkeld.

Zie dit voorbeeld van een draaihefstoel in een Renault Kangoo.Demofilms van de Apollo in diverse auto's
Renault Scenic met draaiheffstoelSuzuki Wagon R met Apollo


Renault Kangoo met draaihefstoel


Instappen met draaihefstoel
Met de Apollo kunt u iemand die zelf niet kan instappen, toch voor in de auto laten plaatsnemen. Veelal is de ombouw tot een rolstoelauto daardoor overbodig en kunt u beiden naast elkaar autorijden. Het kan in nagenoeg alle auto’s worden gemonteerd. In bovenstaande demonstratiefilms kunt u zien hoe de Apollo werkt. U kunt de originele autostoel gebruiken en hoeft geen andere stoel aan te schaffen. Indien gewenst kan deze zelfs als rolstoel gebruikt worden.

Uitstappen met draaihefstoel:
De Apollo tilt de stoel met persoon er in omhoog tot een manoeuvreerhoogte. Zie ook bovenstaande fotoreeks. Als de stoel voldoende hoog is om zich horizontaal te bewegen kan de horizontale (draai)beweging beginnen. Dit houdt in dat de stoel met inzittende , binnen in de auto, verplaatst en gedraaid wordt zodanig dat de voeten naar buiten gaan en de stoel in een positie gedraaid wordt die haaks op de auto staat. Als de voeten eenmaal buiten de auto zijn laat men de stoel zakken zodat de inzittende met zijn/haar hoofd onder de dakrand van de portieropening gaat. Daarna kan men naar buiten "zwaaien" en verder gaan zoals men dat wil.

Daarbij zijn er ook weer meerdere mogelijkheden zoals:
  • De Apollo gebruiken als sta-op stoel zodat de inzittende overeind wordt geholpen om te gaan staan. Zoals in de onderstaande foto's getoond wordt.
  • De Apollo de autostoel op transfer hoogte laten brengen om een transfer te maken naar een rolstoel.
  • De autostoel tot rolstoel ombouwen. Daartoe de rolstoelwielen aanklikken, de voetsteunen aanbrengen en vervolgens loskoppelen van de auto, waarna u met de autostoel als rolstoel verder kunt gaan. Dit alles natuurlijk met de persoon er in. Overigens hoeft u niet zoals bij de bekende Carony of Turny, er een wagen aan te koppelen. In dit geval koppelt u de rolstoelwielen en de Apollo zet het geheel neer. Een vlakke ondergrond is dan ook niet nodig. Zie onderstaande foto's.


Voor meer informatie kunt u de beschrijving hiernaast in pdf downloaden.