Door de schuifdeur

Met rolstoel achter het stuur via schuifdeur

Deze Rolpollo bus heeft een Apollolift bij de linkerschuifdeur en maakt het mogelijk voor de bestuurder om in de rolstoel achter het stuur plaats te nemen. Het in-uitstappen gaat dan via de linkerschuifdeur.

U hoeft de hele bus niet meer open te laten om met de rolstoel naar voren te rijden zoals dat bij de achteringang het geval is. Omdat u niet meer door de bus hoeft te rijden kan de bus naar behoefte worden ingericht en hoeft u deze niet leeg te laten. Een dubbelcabine met tussenwand of camperinrichting behoren nu tot de mogelijkheden. Kortom u kunt de bus nu inrichten geheel naar eigen wens.

De voordelen zijn:

 

  • Veiliger vanwege de gescheiden laadruimte. Bij een botsing of noodstop blijft de lading achter de wand gescheiden van de personen.
  • Warmer interieur. Dankzij het kleinere personencompartiment is dit veel beter te verwarmen of zomers te koelen.
  • Minder lawaai. Deze uitvoering is veel stiller dan de traditionele open bus.
  • Goede zithoogte achter het stuur. Doordat de grote rolstoelwielen er afgehaald worden kan (en is) de zitpositie ca 7 cm lager dan met wielen. Hierdoor zit je op de normale zithoogte en kijk je dus niet tegen de zonneklep aan. Vanwege de zithoogte wordt vaak een groter bustype (bijvoorbeeld Mercedes Sprinter) aangeschaft wat weer als nadeel heeft dat deze qua hoogte en lengte in bijna geen enkele parkeergarage geparkeerd kan worden.
  • Rug en hoofdsteun komen automatisch in positie als de rolstoel wordt neergezet achter het stuur.
  • Weinig ruimte nodig. Bij het in- en uitstappen is maar weinig breedte nodig zoals u op de foto’s kunt zien. Bij een normale invaliden parkeerplaats is genoeg ruimte. Nooit meer last van de lange lift waarbij men 3 meter afstand moet bewaren.

 

 

Goed om te weten!

 

Normaliter wordt de vloer aangepast voor de rolstoel en dient er een rolstoelvastzetsysteem in gemaakt te worden. Soms is het nodig de B-stijl aan te passen omdat anders de rolstoel te ver naar rechts komt te staan.

De originele bestuurderstoel is eenvoudig terug te plaatsen om dan de rolstoel(met passagier) mee te nemen in een meeneemsituatie. De originele bestuurderstoel wordt opgeborgen achter in het personencompartiment. Deze kan eenvoudig op wielen naar de bestuurdersplek gerold worden om daar met snelkoppelingen vastgezet te worden. Iemand anders kan er dan zo mee rijden. De rolstoel kan dan met de lift achter de bestuurder met de gebruikelijke vastzetsystemen (retractorset met spanbanden) en gordels vastgezet worden. Dus een normale meeneem situatie.

Info ist unterwegs!