Apollo draaihefstoel

Apollo draaihefstoel

Draaihefstoel om in en uit auto te stappen

In en uit auto stappen of tillen met een draaihefstoel van Weersink. Voor mensen die niet meer zelfstandig in de auto kunnen komen is de Apollo draaihefstoel ontwikkeld.

Instappen met draaihefstoel
Met de Apollo lift kunt u iemand die zelf niet kan instappen, toch voor in de auto laten plaatsnemen.

Er zijn grofweg twee uitvoeringstypen te onderscheiden:

  • Draaihefstoel zonder rolstoelfunctie. In dit geval tilt de Apollolift de persoon met stoel en al in-uit de auto. Buiten de auto kan de stoel tevens als sta-op stoel gebruikt worden. Bij de meeste auto’s kan de originele autostoel gebruikt worden en is aanschaf van een nieuwe autostoel niet nodig.
  • De draaihefstoel met rolstoelfuncties. Bij deze variant van de draaihefstoel kan de stoel buiten de auto verrijdbaar gemaakt worden. Er zijn meerdere uitvoeringsvormen waarbij telkens een echte rolstoel als basis geldt voor de rolstoel.

 

Hierdoor is de ombouw tot een rolstoelauto daardoor overbodig en kunt u beiden naast elkaar autorijden. Hiermee wordt eindelijk een goede oplossing aangeboden waarmee iemand “normaal”op de passagierplek met kan.

Het meenemen van personen als lading achter in een bestelauto is daarmee overbodig geworden. Het kan in nagenoeg alle auto’s worden gemonteerd alhoewel de  wat hogere auto’s beter geschikt zijn vanwege de grotere deuropening. In bovenstaande demonstratiefilms kunt u zien hoe de Apollo draaihefstoel  werkt.

Uitstappen met draaihefstoel:
De Apollo tilt de stoel met persoon er in omhoog tot een manoeuvreerhoogte (die meestal zo hoog is dat men (bijna) met zijn hoofd tegen het plafond komt). Dat wordt bewust zo hoog afgesteld en zorgt er voor dat de voeten zonder veel extra inspanning over de dorpel gaan bij het uitdraaien. Zie ook bovenstaande fotoreeks.

Als de stoel voldoende hoog is om zich horizontaal te bewegen kan de horizontale (draai)beweging beginnen. Dit houdt in dat de stoel met inzittende , binnen in de auto, verplaatst en gedraaid wordt zodanig dat de voeten naar buiten gaan en de stoel in een positie gedraaid wordt die haaks op de auto staat. Als de voeten eenmaal buiten de auto zijn laat men de stoel zakken zodat de inzittende met zijn/haar hoofd onder de dakrand van de portieropening gaat. Daarna kan men naar buiten “zwaaien” en verder gaan zoals men dat wil.

Daarbij zijn er ook weer meerdere mogelijkheden zoals:

  • De Apollo gebruiken als sta-op stoel zodat de inzittende overeind wordt geholpen om te gaan staan. Zoals in de onderstaande foto’s getoond wordt.
  • De Apollo de autostoel op transfer hoogte laten brengen om een transfer te maken naar een rolstoel. (overschuiven van zitting naar zitting)
  • De autostoel tot rolstoel ombouwen. Daartoe het rolstoel onderstel aan de autostoel koppelen deels een eenvoudge rolstoelwielen aanklikken, de voetsteunen aanbrengen en vervolgens loskoppelen van de auto, waarna u met de autostoel als rolstoel verder kunt gaan.